Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Póréhagymás cukkinis fusilli by PACO

2012.01.12. 21:24 :: Paco

Hozzávalók:

  • fél póréhagyma
  • fél csípőspaprika
  • egy cukkini
  • fél doboz fussili (vagy penne)
  • egy evőkanál margarin
  • só, bors

Hozzávalók

Elkészítés:

Egy edénybe teszünk fel forrni sok-sok vizet, legalább duplán lepje el a tésztát. Egy kávéskanálnyi só és valamennyi olívaolaj a vízbe, hadd forrjon. Miközben melegszik előkészítjük a feltétet. A fél póréhagymát vékony karikákra szeljük a csípős zöldpaprika karikákat még negyedeljük is. (a póréhagyma pirítás közben szétesik karikákra, de a paprika egyben maradna... a kis szemét).

Vékonyra szeleteljük

A cukkinit hosszában negyedeljük, majd vékonyra szeleteljük (a hagymaszelet duplája)

 A cukkinit is vékony szeletekre

A margarint megolvasztjuk és felforrósítjuk.

 

Belerakjuk a póréhagymát

 Póréhagyma barnítás

Majd miután megüvegesedett a hagyma belerakjuk a paprikát és a cukkinit is. Ízlés szerint só és frissen őrölt bors a tetejére, összekavarjuk, fél dl vizet öntünk rá és lefedjük. Én úgy szeretem, ha enyhén roppan még a zöldség, van aki teljesen lepuhítva. Kóstolgatni kell, nincs mese.

 Mindent bele

Majdnem kész

 

A tésztát miután megfőtt, leszűrjük, leöblítjük. Nem kell teljesen lecsöpögtetni, mehet a zöldségekhez. összeforgatjuk alaposan, kicsit összefőzzük/összesütjük. Kb öt percig hagyjuk a tűzön miközben gyakran (szinte folyamatosan) megkavarjuk. Ezáltal a tészta mindenhol finom margarinos lesz.

 Tésztát beleforgatni

Tálalásra kész, egyedül ettem meg a negyed kiló tésztát a zöldségekkel egyszerre. Nem olyan sok, csak két és fél ekkora tányér. :)

 Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr163541088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása