Hozzávalók:
- fél póréhagyma
- fél csípőspaprika
- egy cukkini
- fél doboz fussili (vagy penne)
- egy evőkanál margarin
- só, bors
Elkészítés:
Egy edénybe teszünk fel forrni sok-sok vizet, legalább duplán lepje el a tésztát. Egy kávéskanálnyi só és valamennyi olívaolaj a vízbe, hadd forrjon. Miközben melegszik előkészítjük a feltétet. A fél póréhagymát vékony karikákra szeljük a csípős zöldpaprika karikákat még negyedeljük is. (a póréhagyma pirítás közben szétesik karikákra, de a paprika egyben maradna... a kis szemét).
A cukkinit hosszában negyedeljük, majd vékonyra szeleteljük (a hagymaszelet duplája)
A margarint megolvasztjuk és felforrósítjuk.
Belerakjuk a póréhagymát
Majd miután megüvegesedett a hagyma belerakjuk a paprikát és a cukkinit is. Ízlés szerint só és frissen őrölt bors a tetejére, összekavarjuk, fél dl vizet öntünk rá és lefedjük. Én úgy szeretem, ha enyhén roppan még a zöldség, van aki teljesen lepuhítva. Kóstolgatni kell, nincs mese.
A tésztát miután megfőtt, leszűrjük, leöblítjük. Nem kell teljesen lecsöpögtetni, mehet a zöldségekhez. összeforgatjuk alaposan, kicsit összefőzzük/összesütjük. Kb öt percig hagyjuk a tűzön miközben gyakran (szinte folyamatosan) megkavarjuk. Ezáltal a tészta mindenhol finom margarinos lesz.
Tálalásra kész, egyedül ettem meg a negyed kiló tésztát a zöldségekkel egyszerre. Nem olyan sok, csak két és fél ekkora tányér. :)
Jó étvágyat!