Hozzávalók:
- pulykapöri (az elkészítése itt, a magyarázat a furcsa felhasználásra itt)
- egy púpoztt káváskanál őrölt (nem morzsolt) majoranna
- egy pohár tejföl
- két nagyobb gerezd fokhagyma
- kis olivaolaj
A képet sajnos elszúrtam, nincs rajta a tejföl, cserében van rajta sajt. A tejföl kell hozzá, használtam. A sajtot salátához akartam felkockázni, de azt meg elfelejtettem... Erről ennyit
Elkészítés:
A pörköltet a lehető legjobban lecsöpögtetjük, a szaftot bedobozoljuk és elrakjuk a hűtőbe. A fokhagymát nagyon apróra szeleteljük és felrakjuk egy kevés olivaolajon pirulni.
Ha ez kész, akkor bele a pöri és lepirítjuk. A legkönnyebb olyan serpenyőben csinálni, amiben lehetőleg egy sorban elfér a hús, valamint nagy lángon. Én a kétkörös égőre tettem fel, és full throttle. Már ekkor is finom illat terjeng a konyhában. Fokhagyma... Sült husi...
Amikor úgy érzed, hogy pont jó. Már nem szabad tovább pirítani, akkor vedd le a tűzről és öntsd rá a pohár tejfölt, amibe _korábban_ már belekeverted a kávéskanálnyi majorannát.
Összekeverni, vissza a tűzre és néhány percig nagy lángon futtatni. Ekkor lesz igazán finom illat a konyhában! Komolyan. Már csak ezért is érdemes megcsinálni...
Nyers salátával tálalható
Jó étvágyat! :)
Ps.: Hús nap van, innod kell üres levest! Például marhahúslevest by PACO