Hozzávalók:
- 4-5 szelet pulykahús
- x köbhüvelyk barbecue szósz
- só
- kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből kettőbe, a gyros Jujóka módra és a tsatsiki by PACO ne is nézzen bele! :-P
Nekem nincs ezekkel semmi problémám, a húsnapokon eddig egy kivétellel kockából főztem a pohár húslevest. Amikor nem, akkor egy nagy adag leves született Jujóka módra gazdagon. :) Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok mire lehet számítani, a mai receptek igenis használnák kényelmi összetevőket. Akinek ez nem tetszik, annak "toll a fülibe"!
Ezt a fajta sült húst a kölkök nagyon szeretik. Fogalmam nincs mi van az üvegben azon kívül, hogy barbecue szósz. A párizsit és a virslit sem azért szeretjük, mert ismerjük az összes hozzávalót és az elkészítési módját... Sőt... :-D
Mivel húsok közül szinte csak olyat eszünk, ami úszik vagy repül (mást nagyon ritkán) most is pulykamell a kiindulás. Kicsit vastagabbra szeleteljük, mintha bundás husi lenne. Emellett nem is klopfoljuk ki. Szaftosabb marad és nem is szárad ki olyan könnyen. A szeleteket megsózzuk...
Majd alaposan bekenjük mindkét oldalát szósszal...
Kézzel beledörzsöljük, ujjlenyomat úgysem marad, és félretesszük kicsit pihenni. Ideális esetben a sütést megelőző napon elvégezzük ezt a fázis és berakjuk a hűtőbe a sütőbe kerülésig.
Kevés olíva serpenyőbe...
...mehet rá hús. Nem is kell megvárni, hogy felforrósodjon az olaj, a tányérból a szószt viszont mindenképp kaparjuk ki a húsra. Legyen minél szaftosabb. :)
Fedő alatt lepuhítjuk a húst, kicsit lepiríthatjuk. Ezzel végeztünk is. A gyerekek sült krumplival szeretik én rizsával is. :) Húsnapon viszont csak a nyers zöldség marad vagy a tsatsiki (de az szerintem nem nagyon illik hozzá).
A tányérra került húsról elfelejtettem fényképet készíteni, így csak képzeljétek ide! :)
Jó étvágyat!