Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Tsatsiki by PACO

2012.01.22. 15:51 :: Paco

Hozzávalók:

  • 2-3 kígyóuborka
  • 1 nagy pohár joghurt (4 dl)
  • 2 teáskanál só
  • 2 tasak tsatsiki por

Hozzávalók

Elkészítés:

Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből kettőbe, a gyros Jujóka módra és a BBQ tűzhelyen Jujóka módra ne is nézzen bele! :-P

Nekem nincs ezekkel semmi problémám, a húsnapokon eddig egy kivétellel kockából főztem a pohár húslevest. Amikor nem, akkor egy nagy adag leves született Jujóka módra gazdagon. :) Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok mire lehet számítani, a mai receptek igenis használnák kényelmi összetevőket. Akinek ez nem tetszik, annak "toll a fülibe"!

A tsatsikit (tzatziki, dzadziki) elkészítését, nem autentikusan módon azzal kezdjük, hogy az uborkát lereszeljük. Ehhez megint nem a kézi reszelőt használtam, ha a konyhai robotgépet. :)

Részben a lustaság vitte előre az emberiséget. Ha nem törekednénk a feladataink egyszerűsítésére, akkor most tutira nem tudnék netezni... :) Ennek a gondolatnak a kifejtése nagyon-nagyon messzire vinne, meghaladná ennek a blognak a kereteit és talán kisdoktorit is kapnék érte, de inkább térjünk vissza az uborkasalátához tzatzikihez.

Megint géppel

Megsózzuk és összekeverjük. Félretesszük negyed órára. Járja át a só alapoosan.

Sózva

Amíg az uborka kipiheni a fáradalmait, összekeverjük a joghurtot a két tasak porral. Ha nem ezt a fajta a joghurtot használod, akkor egy kis tejfölt is lehet hozzátenni, mert a többi, általam ismert joghurt sokkal folyósabb.

Joghurt

Miután teljesen simára eldolgoztuk a port, ráöntjük az _alaposan kifacsart uborkára_ és összekeverjük.

Az uborkalé értelmes felhasználásra még jutott eszembe semmi, ezért ki szoktam önteni.

Mindenképp csavarjátok ki az uborkát. Meglepően sok nedvesség jön ki belőle, főként a só hatására. Emiatt nem kell félni attól, hogy sós lesz a saláta a két teáskanál sótól.

Én nagyon szeretem önmagában is, vagy falatonként a pirítósra téve. Egy apró probléma van ezzel (ami valójában nem is probléma), az elfogyasztását követő 4-6 órán keresztül a közeledben mindenki tisztában lesz azzal, hogy mit ettél. :D

Jó étvágyat!

Tálalásig mehet a hűtőbe (alaposan letakarva!!!).

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: saláta joghurt uborka

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr723694998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása