Hozzávalók:
- 6-8 szelet kiklopfolt pulykamell
- 5-6 csirkemély (ez általában egy tálca, kb 0,5 kg)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- fokhagymás csirkefűszersó
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, hogy könnyen klopfolni lehessen
Kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Nem starndon vagyunk büfések...
Azért gyűjtöttük két tányérra, mert közben készült egy másik, szintén húsnapra való fogás: sajtos-tejfölös pulyka Jujóka módra.
A csirkemájat megmossuk, a szívet levesszük róla. Apró darabokra vágjuk a májat, töltelék lesz belőle, tényleg pici legyen.
A szívet nem volt szívünk kidobni. :) Mehet a fagyasztóba, majd belekerül egy Jujóka féle húslevesbe
A hagymát apróra szeljük és feltesszük pirulni...
Kicsivel több olajon, mint a többi receptnél.
Ha megüvegesedett a hagyma, akkor rátehetjük a májat, keverjük össze alaposan és hagyjuk puhulni, pirulni, összemelegedni a hagymával. :)
Amíg elkészül a máj, addig megszórjuk a húsokat fűszersóval.
Amikor a hagymában megváltozik a máj színe és furcsa módon kicsit keményebb lesz, akkor jöhet egy kis só (esetleg bors), majd további egy-két perc után levesszük a tűzről.
FIGYELEM! Most egy ciklus indul.
1; A hússzeletre teszünk egy-másfél evőkanálnyi tölteléket
2; Feltekerjük a húst
3; Beletekerjük baconbe. Az látszik a képen is, hogy hosszú, ámde keskeny a bacon. Ezért hármat tettem egymás mellé, viszont csak a fele hosszúságra volt szükség. A másik felébe egy másik tekercs került... Hoppá! :)
4; Összeszúrkáljuk fokpiszkálóval, amiket a tálalásig benne is hagyunk. Akkor viszont illik kiszedni. Rágós és nagyon tud szúrni.
5; Sütőzacskóba rakjuk.
6; Van még megtöltésre váró, befűszerezett hússzelet?
- IGEN: Vissza a ciklus elejére!
- NINCS: Mehetünk tovább.
A sütőzacskó száját szorosan bekötjük, 5-6 helyen megszúrjuk a zacskót, hogy a gőztől nehogy szétszakadjon (attól meg fel fog fújódni, nyugi).
Hőálló edényben berakjuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe 55-60 percre. A vége fele már szépen fel fog fúvódni a zacskó.
Egy óra múlva óvatosan kivágjuk a zacskót (levesszük az alufóliát) és visszarakjuk a sütübe, lehetőleg grillezésre állítva, 8-10 percre.
Ezek után tálalható. :) Húsnapon például chilis káposztasalátával.
Jó étvágyat!