Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Krumplipüré Jujóka módra :)

2012.01.14. 22:03 :: Paco

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl tej (érzésre kicsit több lehet)

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, de imádni való köret. A diéta alatt nem ajánlott a fogyasztása, mivel tejtermék és krumpli (fehérje és keményítő) találkozik, de a gyerkőcöknek megcsináltuk. Mivel készültek róla képek és máskor is meg lehet csinálni, bekerült a receptek közzé. :) A hozzávalókról külön nem készült fénykép, de el tudjátok képzelni szerintem hogy néz ki a krumpli, ami nincs megpucolva, vagy milyen a tej, amikor kiöntjük a dobozból. A sértődések elkerülése érdekében egy kép készült majdnem eredeti állapotban:

Megpucolva... Fázósan...

Szépen sorakoznak a meztelen krumplik a mosogató szélén, hogy hőssé, pontosabban krumplipürévé vagy sült krumplivá váljanak. Máshol nem volt hely. :) A pult és a tűzhely tele volt, azért kerültek átmenetileg ide.

Második lépésként apróra szeljük a krumplit, mintha brassói aprópecsenyéhez készülne, és feltesszük főni.

Sót tegyünk a vízbe!

Amikor teljesen megfőtt a krumpli (villával vagy fakanállal könnyen szét tudjuk nyomni az edény oldalán), akkor leszűrjük.

Leszűrjük

Beleszeljük a margarint. minél kisebb darabok, annál könnyebb lesz eldolgozni.

Jöhet a margarin

A margarin után a tej, végül pedig a robotgép

Imádom a háztartási kisgépeket

Egészen addig, amíg kész nem lesz.

Ezt nézni kell

Ha elég apróra szeltük a margarint, akkor hamarabb abbahagyhatjuk a kavarást a robotgéppel. Van aki kicsit darabosan szereti. Természetesen olyan is van, hogy szinte pudingsimaságúra kell kikeverni. Lehet beletenni frissen őrölt borsot (tényleg más íze van, mint a zacskós örölt borsnak) vagy paprikadarabokat vagy mást. Ízlés szerint. Mi így szeretjük.

De hogy mennyire így van ez, úgy értem a krumplipüré sokfélesége, nézzetek bele ebbe a Jóbarátok epizódba. 2:20-tól kell nagyon figyelni. :)

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr913545790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása