Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15 dkg margarin
- 1 dl tej (érzésre kicsit több lehet)
- só
Elkészítés:
Nagyon egyszerű, de imádni való köret. A diéta alatt nem ajánlott a fogyasztása, mivel tejtermék és krumpli (fehérje és keményítő) találkozik, de a gyerkőcöknek megcsináltuk. Mivel készültek róla képek és máskor is meg lehet csinálni, bekerült a receptek közzé. :) A hozzávalókról külön nem készült fénykép, de el tudjátok képzelni szerintem hogy néz ki a krumpli, ami nincs megpucolva, vagy milyen a tej, amikor kiöntjük a dobozból. A sértődések elkerülése érdekében egy kép készült majdnem eredeti állapotban:
Szépen sorakoznak a meztelen krumplik a mosogató szélén, hogy hőssé, pontosabban krumplipürévé vagy sült krumplivá váljanak. Máshol nem volt hely. :) A pult és a tűzhely tele volt, azért kerültek átmenetileg ide.
Második lépésként apróra szeljük a krumplit, mintha brassói aprópecsenyéhez készülne, és feltesszük főni.
Amikor teljesen megfőtt a krumpli (villával vagy fakanállal könnyen szét tudjuk nyomni az edény oldalán), akkor leszűrjük.
Beleszeljük a margarint. minél kisebb darabok, annál könnyebb lesz eldolgozni.
A margarin után a tej, végül pedig a robotgép
Egészen addig, amíg kész nem lesz.
Ha elég apróra szeltük a margarint, akkor hamarabb abbahagyhatjuk a kavarást a robotgéppel. Van aki kicsit darabosan szereti. Természetesen olyan is van, hogy szinte pudingsimaságúra kell kikeverni. Lehet beletenni frissen őrölt borsot (tényleg más íze van, mint a zacskós örölt borsnak) vagy paprikadarabokat vagy mást. Ízlés szerint. Mi így szeretjük.
De hogy mennyire így van ez, úgy értem a krumplipüré sokfélesége, nézzetek bele ebbe a Jóbarátok epizódba. 2:20-tól kell nagyon figyelni. :)
Jó étvágyat!