Hozzávalók:
- negyed lila káposzta (ami egyébként vörös káposzta)
- negyed fejes káposzta
- 1 csípős paprika
- 2 újhagyma
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet
- 0,5 liter víz
- 1-1,5 kávéskanál só
Elkészítés:
Szeretem a káposztát. Talán már mondtam. Ha jól számolom, akkor ez a harmadik fajta káposztasaláta a chilis és a zelleres után. :)
Ebben a verzióban káposztát káposztával keverem. :D Valamint egy kis újhagyma és csípős paprika kell hozzá.
Első lépésként robotgéppel szeleteljük fel a káposztákat. Ehhez érdemes előtte kisebb darabokra vágni.
Ha nincs, vagy nem akarjuk előszedni, akkor jó még a tésztareszelő vagy a kés, de ezekkel sokkal tovább tart és nem lesz ilyen szép
Kicsit megsózzuk és összerázzuk a káposztát és amíg pihen, addig vékony karikákra szeljük az újhagymát...
... és apró darabokra a paprikát (amiből előtte kivettük a kocsányt és a magokat, of korsz)
Összekeverjük a hagymát és a paprikát a káposztákkal, majd elkészítjük a Jujóka féle öntetet (egy kanállal több cukor, mint ecet) ráöntjük és berakjuk a hűtőbe.
Akár azonnal is fogyasztható, de érdemes állni hagyni egy napig, amíg teljesen összeérik. Érezni lehet majd mindenhol a hagymát és a picit csípős ízt.
Jó étvágyat!