Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Húsleves gazdagon Jujóka módra

2012.01.17. 21:57 :: Paco

Hozzávalók:

  • egy kisebb pulykanyak, vagy két far-hát egy combbal
  • petrezselyem
  • fejes káposzta
  • karalábé (a képen még nagyon fagyos, Fradi drukker [zöld-fehér... höhö])
  • krumpli
  • zeller
  • fokhagyma
  • répa
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

Tegnap azt írtam a grízes tésztára, hogy nincs két egyforma. Ezt meg kell ismételnem a húslevesnél is. :) Olyan biztos nincs még egy, ahogy Jujóka készíti.

Nekem ez A HÚSLEVES! Még akkor is, ha brutálisan sok zöldség van benne, a sűrűsége miatt szinte egytálételnek nevezhető és nem szoktuk megenni belőle a húst vagy csak nagyon ritkán. A gyerekek sem túl sűrűn. Viszont húslevesbe kell hús. :)

A hozzávalóknál szándékosan nem írtam mennyiségeket. nézzetek rá a képre, egyszerűbb úgy. Ezzel egy három literes edényt lehet telefőzni. Kevesebbel nem érdemes foglalkozni, mert kevés lenne és nem is lenne olyan jó ízű. A fagyasztott zöldségek helyett nyilván lehet nyerset is használni, de ezek benn voltak a fagyasztóban.

Hozzávalók

Amikor sok leves főz, vagyis két felnőttnek és két gyereknek három literes edény helyett 5 litereset főz tele, és nem felejtjük el, akkor imádom a levesben még a karfiolt és a kelbimbót is.

Első lépésként feltesszük főni a húst tiszta vízben!!!

Hús a vízben

Amíg felforr a víz, előkészítjük a zöldségeket. Ennyi nyers zöldség megpucolásához idő kell, mire azzal végzünk, akkorra felforr a víz is.

Habos lesz a víz teteje, ezt LE KELL SZEDNI! Ideális eszköz hozzá a teaszűrő, amivel például porcukrot is szoktunk szórni, de most húshab leszedésére vettük elő.

Erre nem sajnáljuk az időt, miután egyszer leszedtük a habot, kavarjuk meg, forraljuk fel ismét, hadd lobogjon és ismét szedjük le a habot. Ezt a ciklust addig ismételjük, amíg van mit leszedni.

Habtalanítás

Jöhetnek a zöldségek! Teszünk bele ételízesítőt 1,5-2 teáskanállal, a lángot visszavesszük tartalékra, lefedjük és magára hagyjuk 1,5-2 órára. Szép _lassan_ fog megfőni. Néha megkavarjuk, megkóstoljuk, ízesítjük még ha kell.

Zöldségekkel

Mielőtt megfőne a hús, ami számomra azt jelenti, hogy a villát könnyen bele lehet szúrni és leválik a hús a csontról, egy másik edénybe teszünk fel forrni vizet, rakunk bele egy teáskanálnyi vegetát és a legfontosabbat: a csigatésztát! :) Húsleveshez az dukál (valamint zöld csípős paprika, de az csak nekem).

Ettől lesz csigaleves :)

Nem tűnik bonyolultnak, ugye? A valóságban még egyszerűbb.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr93572137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása