Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Gyümölcssaláta II by PACO

2012.01.21. 20:48 :: Paco

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 3 alma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Hozzávalók

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, inkább csak az ötlet miatt írom le. Jól kiegészítik egymást a hozzávalók. A meggybefőtt savanykás íze a banán édességével, de jól passzol egymáshoz a meggy és a banán puhasága az alma roppanásával.

Ökölszabályként elmondható, hogy lehetőség szerint a saláták összetevői azonos nagyságúak, alakúak legyenek. A banán-alma-meggy trióból nyilván az utóbbihoz kell igazodni, ezért a banánt megpróbáljuk meggyszem nagyságúra darabolni. Először hosszában negyedeljük, majd keresztbe vagdosva 10,5 x 10,7 x 9,8 mm-es darabokat alakítunk ki. Ha ez nagyon bonyolultnak tűnne, akkor csak úgy szemre. Ne legyen sokkal nagyobb és ne legyen sokkal kisebb, mint egy meggyszem... :)

Banán

Következő lépésben az almát daraboljuk fel. A képen szándékosan mutatom az egyik legjobb konyhai segédeszközt, az almadarabolót! :D Imádom! Mivel az ismétlés a tudás anyja, itt is elmondom, hogy kb. meggyszem nagyságúra vágjuk.

Alma

A meggyről leöntjük a levet.

Leöntjük és nem kiöntjük!!! Nagyon finom. Akár önmagában, akár vízzel hígítva. Az első megoldásban azért elég tömény tud lenni a befőttnek a leve és savanyú is, de ha bírja az ember gyomra és szereti, akkor hajrá.

A másik lehetőség az én kedvencem: úgy kell kezelni, mintha szörp lenne. Egy ujjnyi meggylé a pohár aljára és felönteni bubis vízzel. Summa summarum, kidobni vétek.

Meggy

Végezetül az egészet összekeverjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsnap gyümölcssaláta

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr423643018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása