Hozzávalók:
- 2 banán
- 3 alma
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
Nagyon egyszerű, inkább csak az ötlet miatt írom le. Jól kiegészítik egymást a hozzávalók. A meggybefőtt savanykás íze a banán édességével, de jól passzol egymáshoz a meggy és a banán puhasága az alma roppanásával.
Ökölszabályként elmondható, hogy lehetőség szerint a saláták összetevői azonos nagyságúak, alakúak legyenek. A banán-alma-meggy trióból nyilván az utóbbihoz kell igazodni, ezért a banánt megpróbáljuk meggyszem nagyságúra darabolni. Először hosszában negyedeljük, majd keresztbe vagdosva 10,5 x 10,7 x 9,8 mm-es darabokat alakítunk ki. Ha ez nagyon bonyolultnak tűnne, akkor csak úgy szemre. Ne legyen sokkal nagyobb és ne legyen sokkal kisebb, mint egy meggyszem... :)
Következő lépésben az almát daraboljuk fel. A képen szándékosan mutatom az egyik legjobb konyhai segédeszközt, az almadarabolót! :D Imádom! Mivel az ismétlés a tudás anyja, itt is elmondom, hogy kb. meggyszem nagyságúra vágjuk.
A meggyről leöntjük a levet.
Leöntjük és nem kiöntjük!!! Nagyon finom. Akár önmagában, akár vízzel hígítva. Az első megoldásban azért elég tömény tud lenni a befőttnek a leve és savanyú is, de ha bírja az ember gyomra és szereti, akkor hajrá.
A másik lehetőség az én kedvencem: úgy kell kezelni, mintha szörp lenne. Egy ujjnyi meggylé a pohár aljára és felönteni bubis vízzel. Summa summarum, kidobni vétek.
Végezetül az egészet összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!