Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Gyros Jujóka módra

2012.01.22. 16:50 :: Paco

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 2 tasak gyors fűszerkeverék (fokhagymás dresszing nélkül)
  • 8-10 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók

Elkészítés:

Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből kettőbe, a BBQ tűzhelyen Jujóka módra és a tsatsiki by PACO ne is nézzen bele! :-P

Nekem nincs ezekkel semmi problémám, a húsnapokon eddig egy kivétellel kockából főztem a pohár húslevest. Amikor nem, akkor egy nagy adag leves született Jujóka módra gazdagon. :) Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok mire lehet számítani, a mai receptek igenis használnák kényelmi összetevőket. Akinek ez nem tetszik, annak "toll a fülibe"!

A húst csíkokra vágjuk. Ha mindenképp méretezni kell, akkor 4-5 cm x 1 cm x 1 cm legyen. :) (Az előző képen már ez látszódik...)

A fűszerkeveréket eldolgozzuk az olajjal...

Ez már fűszeres olaj

Majd összekeverjük a hússal. Ideális esetben ezt is berakjuk a hűtőbe és csak a következő napon sütjük meg.

Fűszeres olajos hús

Kevés olaj a serpenyő aljára, amit jól felforrósítunk.

Serpenyő

Ha tényleg elég forró a serpenyő, akkor jöhet bele a hús

Bele a hús

Fedő alatt megpuhítjuk...

Fedő alatt

Végül fedő nélkül lepirítjuk. Pontosan annyira, amennyire szeretjük.

Fedő nélkül

Nagyon finom pitákat lehet venni a nagyobb üzletekben és akkor bele is lehet pakolni. A kilencven napos diéta alatt nem szabad keverni a húst a tésztával, így nekünk ez most kimaradt, viszont lehet tejterméket enni ezen a napon, ezért a tsatsikit javaslom, abban van nyers zöldség is. :). Nagyon passzol hozzá.

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr493706307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása