Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 2 tasak gyors fűszerkeverék (fokhagymás dresszing nélkül)
- 8-10 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből kettőbe, a BBQ tűzhelyen Jujóka módra és a tsatsiki by PACO ne is nézzen bele! :-P
Nekem nincs ezekkel semmi problémám, a húsnapokon eddig egy kivétellel kockából főztem a pohár húslevest. Amikor nem, akkor egy nagy adag leves született Jujóka módra gazdagon. :) Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok mire lehet számítani, a mai receptek igenis használnák kényelmi összetevőket. Akinek ez nem tetszik, annak "toll a fülibe"!
A húst csíkokra vágjuk. Ha mindenképp méretezni kell, akkor 4-5 cm x 1 cm x 1 cm legyen. :) (Az előző képen már ez látszódik...)
A fűszerkeveréket eldolgozzuk az olajjal...
Majd összekeverjük a hússal. Ideális esetben ezt is berakjuk a hűtőbe és csak a következő napon sütjük meg.
Kevés olaj a serpenyő aljára, amit jól felforrósítunk.
Ha tényleg elég forró a serpenyő, akkor jöhet bele a hús
Fedő alatt megpuhítjuk...
Végül fedő nélkül lepirítjuk. Pontosan annyira, amennyire szeretjük.
Nagyon finom pitákat lehet venni a nagyobb üzletekben és akkor bele is lehet pakolni. A kilencven napos diéta alatt nem szabad keverni a húst a tésztával, így nekünk ez most kimaradt, viszont lehet tejterméket enni ezen a napon, ezért a tsatsikit javaslom, abban van nyers zöldség is. :). Nagyon passzol hozzá.
Jó étvágyat!