Hozzávalók:
- pulyakhusi biztos kell
Ezt még nem írtam meg, de mivel hivatkozok erre a posztra pl a "Majorannás sült pörkölt tejföllel" receptjénél, létre kellett hoznom... :D, bocsi.
Egyébként mókás, mert ennek a pörinek háromféle felhasználása lett. Komolyan.
- Gyerkőcök ettek belőle. Rendesen pörköltként. Az egyik tésztával, a másik rizsával (már mondatam, hogy nagypapám miatt rizsa). Majd az egyik miután meglátta, hogy a másik rizsával eszi kért ő is. Egy óra múlva megint éhes lett, akkor megette a maradékot.
- Húsnapon nem lehet tésztát enni. Sajnos ide tartozik a tészta, a tarhonya, a galuska is. Nem lehet keményítőt enni, ide tartozik a RIZSA, a zöldborsó főzelék, a zöldpaszuly főzelék stb. Vagyis a pörkölt normál felhasználása jelenlegi ismereteim szerint kizárva. :-/ Pedig szeretem. Hogy mégis ehessünk belőle azt találtuk ki, hogy a finom szaftot felhasználjuk zöldségnapon, ami keményítőnap és megesszük rizsával. Lehet, hogy nem túl izgalmas, de most jó ötletnek tűnik.
- A hús részéből saját fogyasztásra meg kipróbálom a "Majorannás sült pörkölt tejföllel" csodát az én ötletem alapján összerakva. Mivel ma ezt ettem (nagyon finom lett), kirakom az elkészítését, de abban megemlítem ezt a posztot.
Mint látszik nem kell üresen enni a pörköltet. Minden alkatrésze felhasználható és a kölkök is szeretik.