Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Zelleres káposztasaláta

2012.01.17. 17:08 :: Paco

Hozzávalók:

  • negyed fej káposzta
  • kettő (három) répa
  • fél zeller
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál ecet

Hozzávalók

Elkészítés:

A képen látszik, hogy arányaiban fele annyi rép és zeller van a tányéron, mint káposzta. Lehet próbálkozni más arányokkal is, de szeintem így a legfinomabb. :)

Nagyon szeretem a konyhagépeket, a chilis káposztasalátához például nem késsel szeltük fel a káposztát, hanem géppel. Ehhez a salátához azonban szerintem nem illik az apróra szeletelt káposzta, zeller és répa.

Sokkal jobban néz ki a saláta, ha hosszabb csíkokból áll össze, azok összefonódnak, mókásan néz ki. Márpedig ha ilyen salátát szeretnénk, akkor marad az éles kés (nagy gyakorlat kell hozzá, hogy ilyen vékonyra szeleteljünk) vagy a kézi reszelő. A képen a jobb oldali, ún. tésztareszelőt kell használni, nem a bal oldalon látható sajtreszelőt... ;)

Reszelő

Ha lereszeltük a zöldségeket, akkor alaposan összekeverjük és elkészítjük az öntetet Jujóka módra.

Két dl vízhet kell 3 teáskanál cukor és 2 teáskanál ecet (pontosan egy kanállal kevesebb, fontos szabály!). Ha elovadt a cukor, akkor kóstolás után - ha ízlik és nem kell még bele cukor vagy ecet - ráöntjük a zöldségekre. Lepje el.

Öntet Jujóka módra

Húsételekhez ajánlom.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr603571293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása