Hozzávalók:
- negyed fej káposzta
- kettő (három) répa
- fél zeller
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál ecet
Elkészítés:
A képen látszik, hogy arányaiban fele annyi rép és zeller van a tányéron, mint káposzta. Lehet próbálkozni más arányokkal is, de szeintem így a legfinomabb. :)
Nagyon szeretem a konyhagépeket, a chilis káposztasalátához például nem késsel szeltük fel a káposztát, hanem géppel. Ehhez a salátához azonban szerintem nem illik az apróra szeletelt káposzta, zeller és répa.
Sokkal jobban néz ki a saláta, ha hosszabb csíkokból áll össze, azok összefonódnak, mókásan néz ki. Márpedig ha ilyen salátát szeretnénk, akkor marad az éles kés (nagy gyakorlat kell hozzá, hogy ilyen vékonyra szeleteljünk) vagy a kézi reszelő. A képen a jobb oldali, ún. tésztareszelőt kell használni, nem a bal oldalon látható sajtreszelőt... ;)
Ha lereszeltük a zöldségeket, akkor alaposan összekeverjük és elkészítjük az öntetet Jujóka módra.
Két dl vízhet kell 3 teáskanál cukor és 2 teáskanál ecet (pontosan egy kanállal kevesebb, fontos szabály!). Ha elovadt a cukor, akkor kóstolás után - ha ízlik és nem kell még bele cukor vagy ecet - ráöntjük a zöldségekre. Lepje el.
Húsételekhez ajánlom.
Jó étvágyat!