Hozzávalók:
- 115 g margarin
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 60 g liszt
- 30 g keserű kakaópor
- vanília aroma
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük majd belerakjuk a sütőport, a vanília aromát és a megolvasztott margarint (Érdemes még melegen beletenni a margarint. Ha kihűlt, akkor nagyon nehéz eldolgozni:
Simára keverjük és hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet a kevés sóval. Ismét simára keverjük.
Egy edényt kikenünk margarinnal:
Vagy kettőt...
Majd kevés lisztet teszünk bele
És szétterítjuk mindenhol. A margarinhoz ügyensen oda fog tapadni a liszt, a sült tésztát viszont könnyebben ki tudjuk majd szedni.
Belerakjuk a nyers tésztát. (Első ránézésre nem teszünk megjegyzéseket!)
Majd elsimítjuk, elterítjük.
180 fokos előmelegített sütűbe be és magára hagyjuk kb. 50 percig.
Akkor lesz jó, ha a beleszúrt húspálcára már nem ragad rá a tészta.
Kis pihentetés után tálalható
Jó étvágyat!