Hozzávalók:
- egy kis fej vöröshagyma
- két nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom (ha nincs otthon friss, akkor marad a fagyasztott)
- só, bors
- olívaolaj
- néhány szem olívabogyó (ez nincs a képen, de ne zavarjon meg senkit! :))
- 40 dkg paradicsom (ezt a fajta konzervet szeretem)
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra összeszeljük és feltesszük egy kevés olajon pirulni.
Közben összeszeljük a fokhagymát. Én azért szeretem a fokhagymát később belerakni, mert akkor intenzívebb, nyeresebb fokhagyma íz jön elő és ráadásul a konyha sem lesz még fél nap múlva is fokhagymaszagú. :) Felrakjuk a vizet forrni a tésztának kevés sóval és kb fél evőkanál olívaolajjal.
Ha megpirult a hagyma, akkor belemehet a paradicsom, amit még akkor is érdemes apróra összevágni, ha konzervparadicsomot használunk, nyersnél szinte kötelező. Kicsit megfuttatjuk. Jöhet a fokhagyma, a bazsalikom, só és a frissen őrölt bor (ezzel óvatosan, csípőssé teheti a szószt). Ha felforrt a víz, akkor belemehet a tészte. Most három színű tésztát választottam.
Ha megfőtt a tészta, kicsit olaszosan, belül picit roppanósan, akkor leszűrjük, leöblítjük, de nem csöpögtetjük le teljejesen és visszarakjuk az edénybe.
Ha megfőtt a paradicsom is (nem kell sok idő), akkor a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Believe me! :) Visszarakjuk a tűzre és még egyszer felforraljuk.
Amig ismét felrottyan a szósz, apróra szelünk néhány olajbogyót. Sokan nem kedvelik, pedig nagyon finom. Az én kedvencem a fekete... meg a zöld... meg ha van benne mondjuk fokhagyma... meg...
Ezzel el is készült a nagy mű, az étel tálalható
Jó étvágyat!