Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Paradicsomszószos tészta by PACO

2012.01.14. 22:41 :: Paco

Hozzávalók:

  • egy kis fej vöröshagyma
  • két nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom (ha nincs otthon friss, akkor marad a fagyasztott)
  • só, bors
  • olívaolaj
  • néhány szem olívabogyó (ez nincs a képen, de ne zavarjon meg senkit! :))
  • 40 dkg paradicsom (ezt a fajta konzervet szeretem)

Hozzávalók

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra összeszeljük és feltesszük egy kevés olajon pirulni.

Megpirítjuk a hagymát

Közben összeszeljük a fokhagymát. Én azért szeretem a fokhagymát később belerakni, mert akkor intenzívebb, nyeresebb fokhagyma íz jön elő és ráadásul a konyha sem lesz még fél nap múlva is fokhagymaszagú. :) Felrakjuk a vizet forrni a tésztának kevés sóval és kb fél evőkanál olívaolajjal.

Ha megpirult a hagyma, akkor belemehet a paradicsom, amit még akkor is érdemes apróra összevágni, ha konzervparadicsomot használunk, nyersnél szinte kötelező. Kicsit megfuttatjuk. Jöhet a fokhagyma, a bazsalikom, só és a frissen őrölt bor (ezzel óvatosan, csípőssé teheti a szószt). Ha felforrt a víz, akkor belemehet a tészte. Most három színű tésztát választottam.

Már minden benne van

Ha megfőtt a tészta, kicsit olaszosan, belül picit roppanósan, akkor leszűrjük, leöblítjük, de nem csöpögtetjük le teljejesen és visszarakjuk az edénybe.

Leszűrjük, vissztesszük, a tészta kész

Ha megfőtt a paradicsom is (nem kell sok idő), akkor a tűzről levesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Believe me! :) Visszarakjuk a tűzre és még egyszer felforraljuk.

A szósz is elkészült

Amig ismét felrottyan a szósz, apróra szelünk néhány olajbogyót. Sokan nem kedvelik, pedig nagyon finom. Az én kedvencem a fekete... meg a zöld... meg ha van benne mondjuk fokhagyma... meg...

Olívabogyó

Ezzel el is készült a nagy mű, az étel tálalható

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr943545891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása