Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 30-40 dkg reszelt sajt
- egy pohár tejföl
- ételízesítő (az a bizonyos delikát8 vagy vegeta ;))
- olívaolaj
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, hogy könnyen klopfolni lehessen
Kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Nem strandon vagyunk büfések...
Azért gyűjtöttük két tányérra, mert közben készült egy másik, szintén húsnapra való fogás: májjal töltött, baconbe tekert pulykamell.
A kiklopfolt szeleteket megszórjuk ételízesítővel
Lereszeljük a sajtot. Lehet kézi reszelővel is, de egyszerűbb és gyorsabb 30-40 dkg sajtot géppel lereszelni. :)
Tényleg nagy mennyiséget kell lereszelni, mindjárt látszani fog miért.
Egy hőálló edény aljába öntünk egy kevés olívaolajat és rárakunk egy réteg reszelt sajtot
Rárakjuk a fűszerezett húsokat...
...teljes réteg legyen ez is
Egy vékony réteg sajt, majd a sajtra rákanalazzuk a pohár tejfölt
Elterítjük a tejfölt és megszórjuk sajttal...
...vastagon
Betakarjuk alufóliával és berakjuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe és egy órán át így hagyjuk
Egy óra múlva levesszük a fóliát és visszarakjuk addig, amíg kicsit megpirul a sajt. Ezek után tálalható.
Jó étvágyat!