Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

pik-PAK gyümölcssaláta

2012.01.09. 21:03 :: Paco

Vagyis Pomelo - Ananász - Kivi

 Hozzávalók:

  • 1 pomelo
  • 6 kivi
  • egy ananászkonzerv (lehetőleg darabolt, hogy ne szívassuk magunkat)

 Hozzávalók

Menjünk szépen sorba! Először a pomelo. Citrusféle ez is. A fenti linken minden fontos dolog megtalálható, pl az is, hogy az átmérője elérheti akár a 30 cm-t is a súlya pedig a 10 kg-ot. Az enyém nem volt ekkora "csak" 1.180 gramm.

Bő kiló

De az ért ez is szép, nem? Nem hiába, no... Kínában ezt is nagyon tudják... :-D Itt a bizonyíték [nagy kép]:

Pici ócó, ja nem is... Nem pici és nem ócó

A "HONEY" felirat ne tévesszen meg senkit!!! Semmi köze nincs az aranyos méhecskékhez és ezt most nem is fokozom tovább. CITRUSFÉLE!!! Némelyik citrusfajtát állítólag arra is lehet használni, hogy a szende szüzek ismét szendék és kis szerencsével szüzek legyenek, annyira savanyú tud lenni. Ez, mármint a pomelo,  természetesen nem annyira csókosító, de azért azzal meggyanúsítani, hogy összeragadna tőle a szám... Erősen becsületsértő lenne.

A héját négy helyen bevágva könnyen meghámozható, vastag, szivacsos héja van. És minő meglepetés, ez is gerezdes, mint a narancs, citrom, grapefruit, mandarin... stb.

Tipikus citrus

A vastagsághoz sajnos súly is társul, a gyümölcs 20%-a...

Hiába... vastag a héja

Cserébe be lehet irdalni, mintha bőrös karajt sütne az ember tepsiben és rá a radiátorra. Feltéve, ha szereti az ember fia/lánya a citromos illatokat, igazi BIO illatosító.

BIO illatósító

Akinek ez nem volt újdonság, az menjen vissza az első képig és ugorja át ezt a rész és itt folytassa!

Pontosabban ITT. :)

A pomelo gerezdekről le kell szedni a hártyát. Jó hír, hogy sokkal könnyebb, mint mondjuk a narancsnál vagy citromnál. Rossz hír, hogy sok gerezdből áll és annyira mégsem könnyű leszedni, pedig LE KELL szedni, különben rágós és keserű lesz. Ezt a munkafázist gyűlölöm, komolyan. Utána már lehet haladni. Mivel viszonylag kemény húsa van, könnyű vele dolgozni és szépen lehet szeletelni. A cél pedig az, hogy kb. akkora darabok legyenek, mint a szeletelt ananász a konzervből.

Egy napig el lehet tenni a pomelo felét a hűtőbe, de tovább nem javaslom. Inkább csináljátok meg az egészet Ti is. Jó nagy edényt vegyetek elő. :)

Ha ez kész, akkor jöhet a kivi hámozás. Ez azért gyorsabb és a végén felsorakozhatnak a kicsi zöld katonák, harcra készen.

Zőőd, mint a kivi

Összeszeletelésnél itt is arra kell törekedni, hogy azonos nagyságúak legyenek. Ezért egy kivit javaslom pontosan 18 darabra vágni! Mutatom [nagy kép]. (A kivi is jó késtartó lenne, hasonlóan a paradicsomhoz.)

A kivi is jó késtartó

A végén jön a legjobb! A konzerv ananász. Tiszta gyors, nem kell szeletelni, stb. Végezetül csak ez volt itthon. :) Tegnap a gyümölcscentrifuga áldozata lett az ananász a pultról, cserébe kaptam egy kis enyhén cukrozott levet, ami nem rontotta el a művem [nagy kép].

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: ananász pomelo gyümölcsnap kivi gyümölcssaláta

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr903531936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása