Fogyás vagy ruhacsere? :)

Friss topikok

  • Paco: @NikiMiki82: Köszönöm az elismerést! Lájkold a blogot Te is, Te lehetsz a tizedik. :) Ps.: A köve... (2012.01.09. 21:22) A 90 napos diéta leírása

Archívum

HTML

Legyezős krumpli parasztosan és kacsazsírral, kakukkfűvel by PACO

2012.01.15. 17:27 :: Paco

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg krumpli
  • szeletelt szárazkolbász (vagy nagyon vékonyra szeleteljük)
  • 4-5 szelet bacon
  • kacsazsír
  • morzsolt kakukfű
  • só, bors

Hozzávalók

Elkészítés:

Nagyon egyszerű ez is szerintem. Ennek örömére rögtön kétféle változatot csinálok. Az egyik kacsazsíros kakukkfű ízesítéssel, a másik parasztos (kolbásszal és szalonnával, höhö :)) Indulásként megpucoljuk a krumplit és megmossuk. Vagyis a szokásos indulás. Majd éles késsel (egyébként is csak éles késsel lehet rendesen dolgozni a konyhában) bevágjuk a krumplikat 3-4 mm távolságra annyira, hogy csak egy kis rész tartsa össze a szeleteket alul. Ha ez kész, akkor a késsel kicst szétfeszítjuk a szeleteket és belerakunk egy szelet kolbászt (Ezért ideális az előre szeletelt kolbász. Gyönyörű vékony szelet, szinte olvasni lehet rajta keresztül. Olyan vékony, mint a balatoni palacsinta. :)) A kés segítségével tudjuk mélyebbre nyomni a kolbászszeleteket anélkül, hogy széttörnénk a krumplit.

A kolbász már belement

Ha az összes krumpliba beleraktuk a kolbászszeleteket, amiket elég egyébként minden másodikba (jobban látszott az előző képen a sűrű irdalás, hogy mindegyikbe tettem), akkor betakarjuk egy szelet baconnel. Kell a zsíradék, hogy ne legyen száraz a krumpli és még ízesít is. :)

Szalonna takaró

Ezzel a parasztos legyezős krumplit előkészítettük, kicsit félratesszük. Jöhet a másik. :) A kacsazsírt megmelegítjük, hogy kenőecsettel tudjunk dolgozni és bekenjük a bevagdosott krumplik tetejét. Késsel itt is szétfeszítettem kicsit, hogy befolyjon a zsír a szeletek közzé.

Zsíros krumpli

Enyhén megsózzuk és megszórjuk morzsolt kakukkfűvel. (A frissen őrölt borsot a végén érdemes rátenni ízlés szerint)

Kakukkfüves

Sütőzacskóba rakjuk és 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk 45-50 percre. Ha nincs sütőzacskó, akkor letakarjuk alufóliával. Lényeg, hogy párolódjon, főjjön meg a saját levében (és a zsírban ;)), ne párologjon el idő előtt.

Zacskózva

Miután megpuhult a krumpli teljesen, szétvágjuk a sütőzacskót (levesszük az alufóliát) és visszarakjuk még 6-8 percre, lehetőleg grill fokozatra állítva a sütőt.

Majdnem kész

Ezek után tálalható. Keményítőnapon nyers zöldséget javaslok hozzá (a kolbászt és a szalonnát sajnos félre kell tenni, azt most nem szabad).

Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli recept keményítőnap

A bejegyzés trackback címe:

https://90napeloszor.blog.hu/api/trackback/id/tr883549402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása